Hvad er Krav Maga

Krav Maga er selvforsvar. Det betyder at det ikke er en kampsport. Der er ingen regler for hvad du må og ikke må. Vi lærer dig til gengæld at at håndtere din krop og giver dig dermed midler og metoder til at komme ud af en farlig situation.
Krav Maga bygger på din krops naturlige reaktioner og gør det derved instinktivt let for dig at forsvare dig selv.

Krav Maga er ikke en opfordring til at være voldelig, ofte kan tilspidsede situationer køles ved at være venlig og imødekommende. Krav Maga giver dig så værktøjer til, hvad du kan gøre hvis det går galt, og hvordan du kan komme ud af en dårlig situation.

Krav Maga bliver brugt af specialstyrker, politi og andre enheder rundt om i verden. Det er prøvet i kamp og det virker!

Mærker og grader

Der findes grader i Krav Maga ligesom i alle andre grene af selvforsvar og kampsporte. Der findes graderne 1-5 på alle niveauer.

Mærkerne siger nødvendigvis ikke noget om hvor god du er til at forsvare dig, men hvor langt du er nået. Kanten på mærkerne fortæller om du er uddannet instruktør eller ej, se efter den røde farve.

Herunder er der en gennemgang af de forskellige typer af mærker.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”20″]

Practitioner er i ordets bogstaveligste forstand ”udøveren”, her er du ved at lære at forsvare dig selv.

Du er lærer at slå og sparke, forsvare dig mod slag og spark. Du lærer fald i alle retninger og hvordan man kan komme væk efter at være havnet på jorden.

Det tager 6 måneder mellem hver grad, hvis du er flittig med din træning.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”40″]

Graduate er en person der har mestret brugen af de grundlæggende teknikker og nu skal kunne forsvare sig mod de fleste angreb. Der er to forskellige mærker da man for at blive instruktør skal have været på, og bestået, 18 dages instruktør kursus.

 Du lærer at forsvare dig mod våben. Kniv, pistol, kølle og andre lignende genstande. Du vil kunne forsvare dig selv mod kvælninger og folk der forsøger at bringe dig ned at ligge.

Det tager ca. 1 år mellem hver grad hvis du træner mindst to gange om ugen.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”40″]

Expert er en der kan forsvare sig selv og andre mod angreb med og uden våben. Alt efter hvilken grad du har, kan du også begå dig i miljø af miltær, politi eller lignende karakter.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”660″][image_with_animation image_url=”22″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][divider line_type=”No Line” custom_height=”60″][divider line_type=”No Line” custom_height=”60″][image_with_animation image_url=”25″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]